• +31641214135
  • info@durangym.nl

Muay Thai

Muay Thai

Sinds 1994 geef ik met veel passie les in de vechtkunst Muay Thai. Ik heb lesgegeven bij diverse sportscholen en in 2006 heb ik mijn eigen Muay Thai school Duran Gym opgericht.

Ik ben een gediplomeerde trainer (via IFMA, MON, SKMO, KNKF en NIVM) en ga regelmatig naar Thailand om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen het Muay Thai. In 2010 heb ik in Thailand de 14e Khan behaald. Ik verzorg naast mijn reguliere lessen ook workshops, demonstraties en lessen op scholen (zowel basisscholen als voortgezet onderwijs).
Privé training is mogelijk op aanvraag.

Veelzijdige sport
Muay Thai is een veelzijdige sport afkomstig uit Thailand, met oneindig veel technieken en combinaties. Het is een tactische spel van aanvallen en verdedigen, waarbij de sporter met de beste technieken, inzicht en zelfbeheersing de meeste kans maakt om te ‘winnen’. Zeker zo belangrijk binnen deze sport zijn de traditionele waarden zoals o.a. saamhorigheid en dankbaarheid. Daarnaast is er veel aandacht voor culturele aspecten die tot uiting komen in bijvoorbeeld Ram Muay (Wai Khru) en Muay Boran (oude vorm).

Bij Duran Gym kunnen de leden ook deelnemen aan erkende Muay Thai (Khan) examens om zich als sporter te ontwikkelen. Dit is uniek binnen Eindhoven en omgeving. Muay Thai examens worden afgenomen volgens de (internationale) IFMA normen.