• +31641214135
  • info@durangym.nl

ARCHERY AND MUAYTHAI ADDED TO EUROPEAN GAMES 2023

ARCHERY AND MUAYTHAI ADDED TO EUROPEAN GAMES 2023

Dr. Sakchye Tapsuwan, voorzitter van de Internationale Federatie van Muaythai Verenigingen (IFMA), sprak zijn dank uit aan het EOC en Polen voor het stellen van hun vertrouwen in de IFMA. Hij voegde eraan toe dat de opname van muaythai op de Europese Spelen een zegen zou zijn voor de groeiende aanwezigheid van de sport in Europa. “Muaythai is de nationale sport in Thailand, en Azië heeft de afgelopen decennia de sport geleid”, zei Tapsuwan. “Europa is in kracht gegroeid, zoals blijkt uit de laatste twee Wereldkampioenschappen, waar de algemene winnaars teams uit Europa waren.”
EOC-secretaris-generaal Raffaele Pagnozzi zei: “We zijn snel bezig met het samenstellen van het sterkste en meest langverwachte sportprogramma in de geschiedenis van de Europese Spelen, een programma dat sportfans in Europa en de rest van de wereld graag zullen volgen.”
De EOC-coördinatiecommissie voor de Europese Spelen van 2023, onder leiding van voorzitter Hasan Arat, heeft nauw samengewerkt met een aantal Europese federaties om hun deelname aan Kraków-Małopolska af te ronden.
“Samen met EOC Sports Director Peter Brüll hebben we dagelijks contact met een divers en opwindend scala aan sportfederaties over deelname aan de Europese Spelen van 2023”, aldus Arat. “We zijn erg blij met de groeiende belangstelling voor de Spelen, wat een goed voorteken is voor ons doel om de beste editie van de Europese Spelen tot nu toe te organiseren, slechts een jaar voor de Olympische Spelen.

durangym