• +31641214135
  • info@durangym.nl

MEDIA

MEDIA

“Sportscholen weer open, maar met protocol!”

——

GETEST: MUAY THAI BIJ DURAN GYM

Muay thai, de nummer één sport in Thailand maar in Nederland nog redelijk onbekend. Het is de traditionele vorm van thaiboksen. Vaak wordt het in één adem genoemd en verward met kickboksen. Wellicht komt dat doordat veel mensen bij kickboksen wel een goed beeld hebben. Rico Verhoeven (kickbokser) is inmiddels een bekende Nederlander. Maar zegt de naam Ceyda Toprak je dan misschien ook iets? Zij werd afgelopen jaar wereldkampioen in haar klasse in Thailand. Een prestatie van wereldformaat. Ter vergelijking; Muay Thai is in Thailand net zo groot als voetbal hier. Dit leverde Ceyda Toprak dan ook de titel Eindhovens Sporttalent van het Jaar 2018 op. Zelf heb ik geen ervaring met vechtsporten. Het is dan ook een keer extra slikken als ik erachter kom dat ik mijn proeftraining ga volgen in de groep waarin Ceyda ook traint…

Lees verderVideofilmpje op Facebook

——

——

2020 WORDT HET JAAR VAN DE ECHTE MUAY THAI IN NEDERELAND

VechtsportInfo trainde mee bij Duran Gym in Eindhoven en sprak met Muay Thai meester Duran Ebren. Hij geeft in het interview meer duidelijkheid over de achtergronden en stand van zaken omtrent het Muay Thai in Nederland en daarbuiten.

De 52-jarige Duran Ebren van Muayt Thai Academy Duran Gym in Eindhoven en tevens voorzitter van de Muay Thai Organisatie Nederland (M.O.N.), is in 2006 in aanraking gekomen met het échte Thaise Muay Thai tijdens de wereldkampioenschappen van de International Federation of Muay Thai Amateur (IFMA), de overkoepelende wereldorganisatie. Jaren ervoor gaf hij les in kickboksen en zogenaamd ‘Thaiboksen’.

“Het echte Muay Thai is heel anders dan wat ik eerst deed”, vertelt Duran. “Het is een heel andere stijl, het is veel relaxter en het is eigenlijk schaken met je tegenstander. Het is voornamelijk een strategisch sport.”

Lees hier meer

——

https://youtu.be/uMMBeAiMRU4

——

IN EEN KLAP VERSLAAFD AAN THAIBOKSEN

EINDHOVEN – Een vakantie naar Thailand veranderde vier jaar geleden haar leven. Suzan van Cleef, toen 25 jaar oud, raakte na een cursusje Thaiboksen verknocht aan de harde nationale vechtsport van het Aziatische land.

“Na een oefenkamp van een week was ik aan de sport verslaafd.” Eind deze maand maakt de 29-jarige Eindhovense in Bangkok haar debuut op het wereldkampioenschap voor amateurs. “Ik maak daar zeker wel een kans.”

Lees hier meer